Direktlänk till inlägg 17 december 2011
Saffranspinnar med smörfyllning.
Ingredienser
ca 30 st
50 g jäst
100 g Arla smör
5 dl Arla Ko mjölk
250 g Arla Köket Kesella kvarg
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
75 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
1 msk JO konc apelsinjuice
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Platta ut degen med händerna till ca 40x35 cm. Blanda smör, socker, apelsinskal och juice. Bred det över degen. Vik degen dubbel på mitten. Skär degen i 30 smala remsor. Vrid dem några varv och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa 20-30 min. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 min. Låt dem kallna på galler.
Det är dessa jag håller på att baka just nu!:)
Brännde första plåten, timer pep aldrig ;s
men men fårhoppas på att nästa blir bättre:)
puss
I fredags fick jag åka hem, med en återbesökande blankett i fickan. Jag kom hem och min kära sambo tog hand om mig fick mig ett aktivitetsarmband och en mixer av honom också (gulle han). Kändes som att läkaren var lite osäker på om jag skulle få ...
God morgon eller goddag snarare. Fick igår i mig sju glas med dryck. Och igårkväll låg pulsen på 80 helt normalt bra. Imorse kom de in och tog pulsen och feber på mig och jag hade 37.4 så ingen feber och 96-98 i pulsen. En kvart senare kom de in o...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|